Monday, February 26, 2007

El Cielo Sobre Berlín

Aquesta és la recomenació 25framesparsegon que us recomano per aquesta setmana.

No recordo molt bé si ja us en vaig parlar, però si es aixi, hi torno, apa.

Perquè aquesta pel·lícula de Wim Wenders és senzillament genial. Perfecte en tots els seus detalls. Començen per l'amor i l'admiració que sent i sap transmetre el director per un Berlín que en gran majoria, ara ha desaparegut. En el Berín quasi prehistòric que ell ens fotorelata, apareix, un projecte de monorail, que al final Berlín va vendre a la China i que allà si que van fer funcionar finalment. Apareicx, la Poltzdamer Platz, o com s'escrigui, jeje, ho sento, quan encara no hi havien construit el Sony Center a sobre, i una gran quantitat d'imatges del mur, amb els seus graffits, els quals cobren vida en aquesta pel·lícula.



Apart d'aquest amor per el paisatge Berlinés, del qual un també acav enamorant-se, apareixen grans interpretacions, i col·laboracions brutals, com el de Nick Cave and the Bad Seeds, qui per aquell temps, vivien a Berlín, i formaven part de l'escena jovenil.

Surt un Bruno Ganz, increible, com imbuit per la personalitat del personatge que ens presenta, i es que va saver veure molt bé el missatge i el sentit de la pelicula, i ens ho fa veure, amb la seva naturalitat a l'hora de recrear un Angel de la Guarda, enamorat de la seva protegida.

També és molt destacable l'aparició del senyor Peter Falk, representant-se a si mateix, amb una actuació entrenyable.

I finalment acavem amb Homer, aquest personatge vell, a mans de l'anyorat Curt Bois, qui sovint es desplomava enmig del rodatge, per tal que el seu angel ( interpretat per Otto Sander ) de la guarda el rescatés, deia ell.

Wings of Desire, una pelicula delicada i deliciosa.
PD: Felicitats Scorsese, t'ha costat molt de temps! Però finalment ho has aconseguit, qui persevera, sempre serà recompensat, no amb un Oscar, però a lo millor amb un petò d'una noia bonica, que ja és millor que mil Oscars, ;P

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home